ridskola

Alla borde testa ridning

Alla borde testa ridning

Ridning kan vara den härligaste aktiviteten som finns. Samspelet med hästen, friheten av att känna fartvinden i ansiktet eller höra fågelkvittret under uteritten, adrenalinkicken när man tar ett högt hinder och stoltheten när man klarar av en svår dressyrrörelse. Och så den där härliga doften av häst och läder, värmen och närheten ryttare och häst emellan under stunderna i stallet. Dessutom är det en sport där män och kvinnor har exakt samma förutsättningar att lyckas. Men oavsett om man vill tävla på elitnivå eller trivs bäst under de lugna skogsrundorna så är ridning svårslaget.

 

Det finns en sport för alla

Hästsport kommer i otroligt många former. För de flesta är det främst vanlig hästhoppning och dressyr man tänker på, men därtill finns ju även fälttävlan, westernridning, voltige, trav, gymkhana, galopp och mycket mer. Tänk till exempel på de fantastiska uppvisningarna som ges av spanska ridskolan i Wien! Kanske kommer du själv tävla i någon av dessa sporter en dag. För många går det första steget in i ridsportens värld genom en ridskola. Är du intresserad av att börja med ridning i stockholm? Hitta i så fall en ridskola nära dig! Men kom ihåg – det handlar ju inte bara om att tävla.

 

 

Nyttigt på flera sätt

Ridning är friskvård på hög nivå. Man aktiverar hela kroppen och får ett bra träningspass samtidigt som många upplever att de känner sig mer lugna och harmoniska efteråt. Det finns dessutom flera karriärer som är kopplade till ridningens värld, även utanför ridskolorna och elitsporten. Till exempel är turridning ett fantastiskt sätt att låta både turister och lokalbor uppleva naturen. Ett annat möjligt yrke är ridande polis. Så om du ännu inte testat att rida, eller om det gått några år sedan sist, är det kanske dags att ta kontakt med en ridskola. Du kommer knappast att ångra dig!