ridskola

En plats för lugn och läkande

En plats för lugn och läkande

I dessa tider är det skönt att bara kunna ta sig bort från allting. Inte höra ett endast ord om några virus eller pandemier och bara skärma av oss från all information. Vid det här laget har nog de flesta av oss koll på läget: Håll avstånd, håll god handhygien, nys i armvecket och så vidare.

Det bästa vi kan göra för läkandet just nu är kanske just att finna ro i vardagen. Att ägna oss åt aktiviteter där vi inte behöver trängas – vare sig med information eller med andra människor. Att dra nytta av lektionerna från vår ridskola i Stockholm, och bara bege oss ut i skog och mark på hästryggen – det låter som en riktigt bra lösning.

Har man inte tillgång till en näst så duger förstås benen också bra. Det går kanske lite långsammare än på hästrygg men det finns en njutning i att bara vandra fram på benen med.

För ute i grönskan så finner vi det lugn som vi är i behov av i dessa tider. Att vara ute erbjuder oss alla en möjlighet till att lugna de inre systemen en aning och bara få andas.
Eftersom vi lever i en tid av hyperkommunikation så bombarderas vi konstant med information som vi måste ta ställning till. Ska vi bry oss om detta eller inte? Det tär på oss och gör till slut att vi kanske blir lite okänsliga som varelser. Vem orkar liksom tänka hela tiden?

Det är alltså här en tur på hästryggen eller till fots fungerar som ett ankare. Vi känner kontakt med tillvaron igen och med varandra. Detta utan att behöva lyfta upp skärmen för att se vad de senaste händelserna säger åt oss att vi ska rikta uppmärksamheten på.

Så bestäm dig redan nu för att bege dig ut på en tur – kort som lång – där du lämnar tekniken hemma och bara njuter av tillvaron.