jakt

Har du allt du behöver inför höstens jakt?

Har du allt du behöver inför höstens jakt?

advertorial

Höst.
Det är nu livet börjar på riktigt – för det är äntligen dags för jaktsäsongen.
Många av oss har verkligen längtat efter den där känslan av att få trampa omkring i skogen och bara speja och lyssna efter potentiella byten.

Den där obeskrivliga kontrasten mellan stillhet och adrenalin går inte att förklara för någon som inte har varit med om det själv. 

Kontrasterna i kikarsiktet

Samtidigt är jakt något som knyter oss samman med mänsklighetens historia. Även om det inte är riktigt samma risker längre så finns det ändå något primalt i jakten. Den tänker en glöd inom oss på ett sätt som få andra saker kan göra här i livet.

Tanken på att rå över sin egen mat och ta ansvar för sin egen och familjens välmående – det är något som verkligen sitter djupt inne i generna.

Sedan är det förstås en upplevelse att få gå omkring ute i skogen och bara njuta av tillfället. Det är som bekant långt ifrån alla gånger man faktiskt lyckas med att fälla något. Tvärtom får man vända hem utan något djur många gånger.
Däremot tar man alltid med sig upplevelsen av att ha varit ute på ett pass. På något sätt mättar det också, den där känslan av att ha gjort sitt bästa även om utgången inte blev det som man hoppades på.

Det gäller förstås att se till säkerheten när man är där ute. Även om jaktolyckor är ovanliga så inträffar de. 
Se därför till att du har kläder som signalerar till andra jägare att du är i skogen. 
Är man väl förbered så minskar också risken för misstag. 

Har du med dig allt som du behöver från Östhammars Jakt & Sportskytte väl packat i ryggsäcken? Det är värt att dubbelkolla grejerna innan man ger sig av ut i skogen. Sådant är man glad för senare.