Golfklubb

Mycket mer än golfspel

Mycket mer än golfspel

Om du tillhör den skara som tror att golfklubbar endast är till för personer som spelar golf, är det dags att tänka om. De flesta anläggningar har egna restauranger som serverar lunch och fika, och under sommarhalvåret utgör därför golfklubbar ett trevligt alternativ för matintag. Kanske passerar du en klubb under en bil- eller cykeltur ute på landsvägarna, och varför då inte passa på att få en god måltid i naturnära miljö? Förutom restaurangverksamhet erbjuder många golfklubbar också övernattning, och vissa ställen kan bokas för bröllop och andra evenemang.

 

Testa en ny sport

Om du tillhör den skara som aldrig provat på att spela golf, är även detta något som är värt att överväga. Golf är en utmärkt aktivitet, eftersom den är så mångfacetterad. Att gå en 18-hålsbana motsvarar en promenad som troligtvis uppfyller de flesta stegräknares målsättningar, och golf är därmed mycket bra för hälsan. Förutom motion ger golf dig möjligheten att vara utomhus under en lång stund och andas frisk luft i vacker miljö. Sist men inte minst är golf ett roligt och utmanande spel, som du och dina medspelare successivt utvecklas inom över tid.

 

 

Golf spelas över hela landet

I nuläget finns det ungefär 460 golfbanor i Sverige. De flesta befinner sig i södra halvan av landet, men de nordligaste klubbarna är belägna så pass högt upp som i närheten av Gällivare och riksgränsen till Norge. Detta gör Sverige till en attraktiv golfdestination, eftersom det går att spela i många olika klimat och miljöer. En kul semesteridé för golf-fans är att resa runt i och spela på klubbar som är belägna i andra delar delar av landet. Sveriges golfbanor och -klubbar anses dessutom vara av mycket hög standard i jämförelse med andra länder. För dig som söker en golfklubb i Jönköping finns Skinnarebo Golf & Country Club en liten bit utanför stan.