jakt

Våren är den årstid då man polerar sitt jaktvapen

Våren är den årstid då man polerar sitt jaktvapen

Snart börjar skogen verkligen vakna upp till liv igen. Den har sin skönhet på vintern, när man kan röra sig i helt monokroma landskap och njuta av den minimalism som endast barrskogen erbjuder. Samtidigt är det något speciellt att uppleva den under våren, när grönskan börjar återvända.

Doften av värmande sol

På många sätt är detta den bästa tiden att faktiskt vistas i skogen. Än har inte alla insekter vaknat till liv, framför allt myggen, samtidigt som det finns många nyanser att ta del av på en skogspromenad. Bara det att se smältande isar resultera i små temporära bäckar är en upplevelse i sig.

Eftersom marken fortfarande brukar vara fuktig så är det också säkrare att tända en eld ute i det fria. Även om man fortfarande behöver se till att inget kan fatta eld så brukar risken vara lägre nu.

För alla jägare så kliar det dock i fingrarna under denna period. Att se skogarna komma till liv är något som också triggar lusten att ligga på pass med sitt jaktvapen. Dock är det inte så mycket som får jagas just under våren, förutom för kanske vildsvin. Istället är det som bekant hösten som är den stora jaktperioden. Det är förstås fantastiskt att traska ute i skog och mark när lövverket skiftar mot orange.

Dock är det våren vi talar om nu – en årstid som är extra välkommen på grund av de tider som vi lever i nu. 

För plötsligt blir livet lite lättare i och med att man inte behöver pälsa på sig så mycket när man ska ge sig av ut. För att inte tala om den friska luften som nyanseras av doften som bara uppstår när solen har börjat värma upp marken. Än är det förstås en bit kvar dit, och vi har fortfarande april framför oss. Så passa på att njuta av det som är så länge.